Webcam Orasul Liteni

【LIVE】Webcam Live  Liteni 【LIVE】 Live Orasul Liteni 【LIVE】Camera Live Liteni 【LIVE】

Liteni este un oraș în județul Suceava, Moldova, România, format din localitatea componentă Liteni (reședința), și din satele Corni, Roșcani, Rotunda, Siliștea și Vercicani. La recensământul din anul 2011, localitatea avea o populație de 9.596 locuitori, fiind al nouălea centru urban ca mărime al județului. A fost declarat oraș prin Legea 83/2004, împreună cu alte 7 localități din județul Suceava.

În ciuda promovării de la statutul de comună la cel de oraș, Liteni este o așezare cu un aspect preponderent rural și cu îndeletniciri în general agrare ale locuitorilor. Aria de influență urbană a localității asupra celorlalte localități din jurul acesteia este aproape inexistentă, deoarece Liteni rămâne în umbra orașului Dolhasca cu care se învecinează, un oraș asemănător, ce și-a căpătat acest statut de asemenea prin Legea 83/2004.

Liteni este așezat în partea sud-estică a județului Suceava, la confluența râurilor Suceava și Siret. Localitatea are o mică industrie proprie reprezentată de balastiere, confecții textile, abatoare, fabrică de lactate și altele. În Liteni există 4 grădinițe, 8 școli și un liceu (Grupul Școlar „Iorgu Vârnav Liteanu”). Din structura orașului Liteni fac parte satele: Corni, Roșcani, Rotunda, Siliștea și Vercicani.